Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Kurátoraink

unger_andras IS_kepek_1 5 Fotó - Halász Dani (8) 1

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Unger András

Urbanplayer főszerkesztő

“Tartalomgyártás 15 éve. Szerelmes vagyok a tartalomba.
A jelöltek kiválasztásában az alapelvem az volt, hogy mutassanak túl azon, amit általában véve gondolunk akkor, ha kiejtjük a szánkon, hogy kreatív projekt. Tágítsanak horizontot, rugdossanak küszöböket, lehetőleg annyira, hogy később ne csak úgy emlegessük őket, mint ügyes versenyzők az izgalmas dolgok dzsungelében, hanem mint olyanok, akik képesek verejtékezés nélkül a dzsungel fölé emelkedni.”

sc 11230035_514214235397755_925998788089665266_n DD_MFD-10 kreinbacher_134323bs DIY_BOOOK_1 aEmese_still_20

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Super Channel

A Highlights of Hungary kezdeményezés szervezői és elindítói

“A Super Channel egy kreatív tartalomgyártó, tartalomfejlesztő csapat. Platform semleges szemlélettel, komplex eszköztárral közvetít értékeket a társadalom vagy annak kisebb közösségei felé. Folyamatosan kutatjuk az izgalmas, újszerű, különleges élményeket biztosító ötleteket, megoldásokat. Értékes kreatív tartalmat fejlesztünk, akciókat, produkciókat, online és offline megoldásokat tervezünk, és valósítunk meg, ösztönözzük a koprodukciókat, műfaji fúziókat, összekapcsoljuk a virtuális és a való világ történéseit. A kreatív világ alkotóival, szereplőivel, motívumaival dolgozunk. Kitalálunk, átcsomagolunk, újragondolunk, helyzetbe hozunk. Célunk a kreatív ipar különböző területein alkotó művészek és alkotóterületeik összefogása egy fajta csomópont, bázis létrehozásán keresztül.”

noemi 3 budapespodcast-artwork-1400-true HOB16 img1 p18sfvpl5l1vpqshf187p1t2c290c Bbetű

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Nádudvari Noémi

wndrlnd, Színes Város // kurátor

Többek között a Színes Város művészeti kurátora és a wndrlnd megálmodója. Fő szakterülete, érdeklődési köre: urban art, graffiti, street art és a városi lét kreatív megnyilvánulásai. Számos kortárs képzőművészeti galériában és aukciósházban dolgozott már galériavezető és aukcióvezetőként is. Majd a galériás keretekből kiszakadva inkább belevágott művészeti fesztiválok és kötetlenebb projektek szervezésébe. Hosszú évek óta szívügye, hogy a városi közterek megváltozzanak, és művészeti célú alkotások szépítsék a falakat.

lipyta gabi_fb _GEL6526 1 1 magikme5 1j

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Liptay Gabriella

Közgazdász-szociológus, kommunikációs szakértő

“Tizenöt éven át elsősorban telekommunikációs profilú multinacionális cégeknél dolgoztam. Több mint 7 éven át a Magyar Telekomnál töltöttem be kommunikációs vezetői pozíciókat (feladataim pl. a márkaváltások (T-Mobile, T-Home), egységes kommunikációs rendszer kialakítása és működtetése). Ezt megelőzően az Ericsson magyarországi cégének kommunikációs csapásirányait építettük ki kollégáimmal és a kommunikációs csapatot vezettem szintén kb 7 éven át, illetve az Invitel kommunikációs területét irányítottam és a megújulás egyik felelős vezetője voltam.
Az utóbbi időszakban főképp a kultúra, a kreatív ipar és az oktatás területén tevékenykedem. 2011-től pl. a LibriShopline – korábban a Libri csoport marketingvezetőjeként – a cégcsoport kiépítésével, átalakításával, majd a többségi tulajdonos befektetői portfoliómenedzsmentjével, marketingstratégiai tanácsadással és projektmenedzsment-el foglalkoztam. 2015 januárjától pedig a Design Terminál befektetői mediációs vezetőjeként a terület kialakításáért feleltem, most ugyanitt a vállalati befektetők mediációs területét építem ki. Ezzel párhuzamosan több izgalmas projekt kiépítésében, fomálásában, átalakításában és eladásában vettem/szek részt, illetve 2014 őszén Csejtei B. Ildikóval közösen megalapítottuk az Independent Media Education Center (IMEC)-t, ahol gyakorlati PR és reklám képzéseket vezetünk a szakmai hazai legjobbjainak segítségével.
Kurátorként évek óta aktív szerepet vállalok a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ), illetve a Ludwig Múzeum baráti körének elnökségében és több kulturális és innovációs projekt résztvevője, alakítója, mentora vagyok (így pl. ArtMarket Budapest, Magyar Állami Operaház, TEDxDanubia, Capilano Women, Marketing és Média). 2015 őszén megválasztottak a Magyar Reklámszövetség elnökségi tagjai közé.”

JUHASZ ANNA_fb 1 menu_2_1200px_45 Karman_BS1 1 3

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Juhász Anna

Irodalmár, kulturális menedzser

A Hadik Irodalmi Szalon és a New York Művész Páholy alapítója, művészeti vezetője és háziasszonya, a Libri csoport, a Kieselbach Galéria művészeti munkatársa, a Seedling Trust irodalmi vezetője.
Édesapja Kossuth-és Baumgarten-díjas költő, így életét a kezdetektől meghatározza a líraiság közelsége. Az egyetemet párhuzamosan végezte Budapesten (ELTE Bölcsészettudományi kar) és Rómában (La Sapienza). Hosszabb ideig foglalkozott az itáliai magyar emigránsokkal, majd Budapestre hazajőve a Farkas István Alapítvány ügyvezetője lett. Hat évig dolgozott a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésénél, mint irodalmi program menedzser, hazai és nemzetközi könyvfesztiválokat szervezett (Varsó, Frankfurt, Moszkva, Jeruzsálem, Buenos Aires, Peking, Lipcse).
Jelenleg szabadúszó kulturális szervező, feladatai közt könyves találkozók és felolvasások, egyéni könyvbemutatók, művészeti estek organizálása tartozik. Célja az irodalom népszerűsítése és az olvasásra ösztönzés. PhD dolgozatát az 1945 utáni magyar irodalomból három éve kezdte el.

csmg_ trash5 BalatonMethod_Elefant másolat 5 12140203_1113452748672831_3377143511664600167_o

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Csete Gábor ‘Manek’

A Toldi klub és a Larm vezetője

Manek csinálja a Toldit és a Larm-et, a Fogas programjain dolgozik, valamint hálás részese a Magyar Klipszemle csapatának, de a fantasztikusan felüdítő Kolor csapattal is szervezett meghökkentő megmozdulásokat a nyáron. Célja egy előremutató clubéletet kiépíteni az általa menedzselt helyeken, mely véleménye szerint elég nehéz, de nem tűnik reménytelen projektnek. Munkája és élete során próbál sok sok újat felfedezni, tanulni, behozni lemaradásokat, és egyben másoknak átadni azt amiben esetleg ő jár előrébb.

bodnar 01_robot_transparent fszzn_0201 3 1 jancso-aron_uj_fekvo_lead

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Bodnár Bence

Kreatív szakember

Bence ötéves magyarországi szövegíróskodás után jelenleg a DDB berlini irodájában dolgozik, ahol olyan márkák nemzetközi kampányaiért felel, mint a Sony, az eBay és a Deutsche Telekom. Kétszer is képviselte a magyar csapatot nemzetközi reklámversenyen: 2014-ben a Cannes International Festival of Creativity-n, 2012-ben pedig az Eurobesten, ahol ezüstöt nyert csapattársával a 16 csapatos mezőnyben. Az U30 csoport alapítójaként a harminc alatti magyar reklámosoknak segít boldogulni a hazai reklámszakmában.

BNG 3 Netti17 BJP_4281 1 3

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Böszörményi Nagy Gergely

Design Terminál főigazgató

Böszörményi-Nagy Gergely (1984), a Design Terminál főigazgatója. Az intézmény inkubációs programja a digitális gazdaság, a formatervezés és a várostervezés ágazataiban tevékenykedő vállalkozásokat támogat szakmai konzultációval és mentorálással, hazai és nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való megjelenéssel, valamint befektetési mediációval. Az évente mintegy 400 vállalkozást segítő Design Terminál 2014-ben megkapta az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért Díjat.

Winkler Nóra_T kakao2 1 IMG_0475 8_Peterfy_premier _GEL6526

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Winkler Nóra

Kulturális szakértő, művészeti újságíró

finta _Z2G8238 okt-10-s1 002 FOTO_Gulyas Attila_MTSZ 07 urbanity-logo dob40

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Finta Sándor

Városépítési főosztályvezető, Budapest főépítésze

Cosovan mi_04 anaptar_hoh15_4 02_kulso glory_2mb 5. Szilárd Cseke and Mihály Lukács, Spaces, Videostill, 2015

On 19, Jan 2016 | In | By mate

Cosovan Attila

Tervezőművész, design szakértő, egyetemi docens, a coandco.cc alapítója

15 éve oktat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, infokommunikáció, kommunikáció design és designkommunikáció tantárgyak és projektek keretein belül. Attila DLA fokozattal, Ferenczy Noémi-díjjal és habilitációs címmel rendelkezik. Cége a COANDCO.CC 19 magyar és nemzetközi díjat szerzett az elmúlt években, melyből 4 – termék kategóriában – Red Dot díjas termék, amit köznyelven a Design Oscarjaként aposztrofálnak. Cégtársaival együtt megfogalmazták- designkommunikáció névvel – egy befogadó, állandó jellemzőkkel bíró tervezői vezérfonalat, szemléletet, stratégiát, módszert amely tanítható és átadható. Hallgatóinál tapasztalható pozitív következményei teljes mértékben igazolják ennek a tervezői szemléletnek a létjogosultságát.Írt egy könyvet – DISCO* címmel -, egy szakmesét, amely hűen tükrözi Attila életfelfogását. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen tanít, mint habilitált docens, a designkommunikáció oktatása mellett vezetéstudományi, diplomakonzultációs, valamint a CO.NECT labor, a DIS.CO EXPERT és a VEZETŐ-TERVEZŐ / TERVEZŐ-VEZETŐ programok / rendszerek szervezése és vezetése a feladata.