Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

100 szóban Budapest 100 szóban Budapest 100 szóban Budapest 100 szóban Budapest 100 szóban Budapest

On 24, Jan 2016 | In | By mate

100 szóban Budapest

A 100 szóban Budapest a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával megvalósuló történetíró pályázat, amely azokhoz szól, akik éreznek annyit a város iránt, hogy azt szavakba is öntsék, maximum százba. A pályázatra 2015-ben 1154 mű érkezett. A legjobb történeteket a beküldött izgalmas és szép szövegekből egy szakmai zsűri választotta ki.

A legjobb 12 mű a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül kortárs illusztrátorok munkáival kiegészítve, kiállítás formájában is megtekinthető volt. Az ünnepélyes díjátadón három művet megzenésítve is hallhattak a résztvevők, a legjobb 100 mű pedig zsebkönyv formájában is megjelent.

A pályázat ötletét a Chile-ben immár 14 éve létező „Santiago 100 szóban” elnevezésű felhívás adta. A Mindspace 2016-ban Budapest mellett Pozsonyban, Prágában és Varsóban is megrendezi a pályázatot.

A projektben résztvevők listája: 

Szervezők: Mindspace Nonprofit Kft, Plagio

Támogató, együttműködő partner: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, Budapest Főváros

Stratégiai partner: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Zsűri: Winkler Nóra, Nagy Dániel Viktor, Szőllőssy Balázs

http://budapest.in100words.eu/

https://www.facebook.com/100szobanBudapest/

A projektet jelölő kurátor: Super Channel

“Mit jelent számunkra Budapest? Illatokat, képeket, mozdulatokat, emlékeket, mindenkinek mást és mégis egyet. A 100 szóban Budapest lenyűgöző kezdeményezés, egységet teremt anélkül, hogy szigorú keretek közé szorítaná a résztvevőket, bár 100 szóban megfogalmazni kötődésünket nem is olyan könnyű. Költők és írók születtek a pályázat hatására, a legjobbnak ítélt 100 alkotás kötetbe került. Az írott szövegen kívül a projekt nagyszerűsége, hogy bevonja programjába a kortárs képzőművészetet és a zenét is, mellyel a történetíró pályázat komplex kulturális utazássá válik.”