Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Autizmusbarát Kakaókoncert Autizmusbarát Kakaókoncert Autizmusbarát Kakaókoncert Autizmusbarát Kakaókoncert Autizmusbarát Kakaókoncert

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Autizmusbarát Kakaókoncert

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt időszakban olyan egyedi koncertformát dolgozott ki a Cseperedő Alapítvány együttműködésével, amelyben az autizmussal élő gyerekek és családtagjaik is jól, és ami talán ennél is fontosabb: biztonságban érezhetik magukat. Autizmusbarát Kakaókoncertjeink előtt segédanyagokat küldünk a családoknak, hogy fel tudjanak készülni a rájuk váró vizuális- és hanghatásokra – így kerülve el, hogy a gyerekeknek bármilyen váratlan dologgal kelljen szembesülniük a koncert során. Amikor belépnek a zenekar próbatermébe, már ismerhetik a zenészek arcát és a felvonuló hangszereket is. A hangversenyek idejére szintén több fogódzóval készülünk: mesés magyarázatok és színes vizuális eszközök segítik a kicsiket a darabok követésében.

Videó

A projektben résztvevők listája:

Az Autizmusbarát Kakaókoncert Fischer Iván karmester és a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusainak előadásában, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány együttműködésében valósul meg.

http://www.bfz.hu/events/event-20160207-1200/

https://www.facebook.com/Fesztivalzenekar/?fref=ts

A projektet jelölő kurátor: Winkler Nóra

“A Fischer Iván féle Fesztiválzenekar hosszú ideje highlight, ide társadalmi tevékenységük miatt jelölöm őket. Megható a nagy tömegeket vonzó nyári TérTáncKoncertjük, ahova nehéz körülmények között élő gyerekeket vonnak be táncolni. Ők sokat próbálnak, izgulnak, készülnek, és addig is a zenében élnek. Jó, hogy csinálják a fiatalokra fazonírozott éjjeli komolyzenei koncerteket, de az külön jó, hogy autizmussal élők számára is élvezetes koncertverziókat rendeznek. Egy estjükön láttam, ahogy speciális segítséggel felkészített fogyatékos fiatalok adnak elő hibátlanul zeneműveket, itt pedig autista gyerekeket hozhatnak el szüleik kakaókoncertre, ahol különleges igényeiknek, tűréshatáraiknak megfelelő, biztonságos zenei élményben lehet részük.”