Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

BLOOM SENSE BLOOM SENSE BLOOM SENSE BLOOM SENSE BLOOM SENSE

On 24, Jan 2016 | In | By mate

BLOOM SENSE

A BLOOM SENSE kollekció a természet tavasszal megélhető arcát szeretné megragadni: a törékeny, áttetsző, légies formákat, a virágok és levelek elragadóan változatos, véletlenszerű pompáját. A kollekció darabjai a természeti formákat idézik. Minden elem egyedi: a kidolgozás során a melegítés hatására véletlenszerű görbületek, síkok jönnek létre az alapanyagul szolgáló plasztikban.

“A légiességet, a virágszirmok finomságát és könnyedségét áttetsző anyaggal fejezem ki.
 Egyenként formázott víztiszta és opál plasztik szirmokból álló kompozíciók összessége adja az ékszerek törékeny, leomló, fürtökbe tömörült egységét. A virágok anatómiáját követve alakítottam ki a formákat, amelyek hőkezelés hatására a hervadás folyamatát imitálva térbeli alakzatokká fejlődtek. Számos anyagkísérlet és prototípusok során jutottam el ehhez a kivitelezési technikához, amelyet most először alkalmazok ékszereim megformálásánál.” (Kármán Orsolya)

A Karman Jewelry az egyik legdinamikusabban fejlődő márka a magyar divatvilágban.
A 2012-es indulás után, az idei évre már népes rajongótáborral dicsekedhet – az izgalmas, merész, extrém formák, igényes alapanyagok és a minőségi kidolgozás nem csak a vásárlók, de a stylistok, fotósok, divatszerkesztők, modellek és sztárok egyik kedvencévé tették. Az ékszereket tervező Kármán Orsi kizárólag kisszériás, egyedi darabokat készít, valamint egyéni, személyre szabott összeállításokat.

A projektben résztvevők listája:

fotó: Pejkó Gergő
fotó asszisztens: Szabadi Flóra
styling: Molnár Anikó
haj: Koczka – Outsiders Hair
make-up: Galambos Eszter
modell: Barbara / Attractive

www.karmanjewelry.com

https://www.facebook.com/karmanjewelry?_rdr=p

A projektet jelölő kurátor: Juhász Anna

“Kármán Orsolya ékszertervező egész élete a kreativitásról szól. Szakmai múltja számos területre visszavezethető. A MOME Alkalmazott Grafika szakán szerzett diplomát. Ezirányú tevékenységét kiadványok, bélyegtervek, arculatok, kiállítások tervezése határozta meg, majd több mint 10 évig a reklámszakma területén Art Director-ként dolgozott. A divat iránti elkötelezettsége és szeretete egy újabb fordulatot hozott kreativitása kifejezésében, váltott, majd egyre tudatosabban építette fel ékszertervezői karrierjét. Saját márkája, a Karman Jewelry pár éve jelent meg a magyar divat színterén, és máris jelentős sikereket könyvelhet el magának. Vallja, szinte a legfontosabb, hogy ékszereit hordják, szeressék, életre keltsék.

Idei, BLOOM SENSE kollekciója eddigi munkájának leglégiesebb, legfinomabb sorozata. Orsi azért különleges, mert semmilyen tekintetben nem áll be egy sorba, saját világot teremt és ez a világ nagyon szép utazást kínál. Utazást magunkba, egy varázslatos világba, ahol fehérségével, tisztaságával, könnyűségével felszabadít bennünket a mindennapi, akár súlyos kérdések alól. Sokat adnak ezek az ékszerek.”