Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

C10 // Az első építész sör C10 // Az első építész sör C10 // Az első építész sör C10 // Az első építész sör C10 // Az első építész sör

On 24, Jan 2016 | In | By mate

C10 // Az első építész sör

Mivel lenne jobb alapozni, mint az első magyar építész sörrel? A KÉK – Kortárs Építészeti Központ fennállásának 10. évfordulójára ezzel az egyedülálló ajándékkal lepte meg közönségét, pártolóit és nem utolsó sorban az alapítókat is.

Nyitott kulturális központként és szakmai műhelyként a KÉK azért dolgozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az építészetről és a városról való közös gondolkodás lehetőségét. Az elmúlt 10 évben a KÉK mintegy 500 eseményt szervezett, melyeken több mint 250.000 látogató fordult meg.

Az alapítók úgy gondolták, itt az ideje minderre közösen koccintani. Azért, hogy ezt ne akármivel tegyék Kiss Miklós designer és képzőművész és a kézműves sörgyártás magyarországi fenegyerekei: a Hübris valamint az Élesztő Sörműhely voltak a segítségükre.

Így született meg az első építész sör. A C10 egy amerikai típusú IPA. Gazdag, mélyarany színe sejteti, hogy nem hétköznapi ital. Öt különböző komló gyümölcsös aromája kíséri az elegánsan száraz kortyérzetet, egészen a bizsergetően keserű lezárásig. Kemény, mint a beton, mégis kellően könnyed. Kiváló alap, amire nyugodtan építhetsz.

A projektben résztvevők listája:

Alapkoncepció: Huszár Daniella, Finta Sándor, Soltész Noémi

Design & art direction: Kiss Miklós

Szakmai partnerek: Élesztő Sörműhely, Hübris

Beton söralátét: VPI Betonmanufaktúra

Fotók: Jaksa Bálint

Gyártja: Guri sörfőzde (Sörker-T Kft. | 5130 Jászapáti, Lóczi u. 3.)

sor.kek.org.hu


A projektet jelölő kurátor: Böszörményi-Nagy Gergely

“Jól kommunikáló, eszközválasztásban és vizuálisan is igényes, szerethető szakmai szervezet. Ez a minőség sokáig oximoron volt Magyarországon. A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) saját, a mikrofinanszírozás egyik csatornáját is megteremtő sörmárkájával most sokat tett azért, hogy az első fecske legyen.”