Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Codie Codie Codie Codie Codie

On 06, Jan 2016 | In | By mate

Codie

Codie egy robotjáték, ami a gyerekeket a programozás alapjaira tanítja meg. A gyerekek Codie-t egy okostelefonos alkalmazás segítségével irányítják. A fából készült robot fejleszti a gyerekek kreativitását és a programozást a képernyő helyett a való világban mutatja be: az egész élmény megfoghatóvá és valóssá válik azáltal, hogy a programodat működés közben láthatod. Az app az egyedi grafikus programozási nyelv folyamatos kihívást nyújt, a felületet pedig úgy terveztük, hogy a célcsoportunk (6 éves kortól) számára intuitív és könnyen használható legyen.

Videó

A projektben résztvevők listája:

Lipécz Ádám, Baka Dávid,Oláh Károly, Fejes Fanni, Erdélyi Sándor, Erdei Péter, Nagy Gergő, Fehértavi Alexander, Liszkai Bence, Holló András

getcodie.com
facebook.com/codietherobot

A projektet jelölő kurátor: Bodnár Bence

A kritikusok azt suttogják, hogy a Codie lehet a magyar LEGO, ami megtanítja a kicsiket a programozás alapjaira. Ez a véleményt bizonyára az a 668 támogató is osztja, akik az előzetes cél 115%-át, azaz több, mint 96 ezer dollárt dobtak össze a csapatnak a kis lánctalpas robot idei Indiegogo kampányában. Codie-ék szuperül felültek a nemzetközi nerd-hullámra és trendkövetőből rövid idő alatt trendszetterré nőtték ki magukat.”