Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Download Design Download Design Download Design Download Design Download Design

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Download Design

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által indított Download Design Magyarország első open design projektje. A Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésével megvalósult kezdeményezés célja, hogy a felhasználó a kortárs open design megoldások szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz / kiviteli tervekhez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és meg is fizethetők.

A projekt több éven keresztül zajlik, minden évben meghatározott tematikával. 2015-ben, az induláskor „Az első otthonom”volt a központi gondolat.

A Download Design végeredményét a Hungexpo OtthonDesign szakvásárán, kiállítás formájában mutattuk be, amelyet egy konferencia is kísért. A vásárnak 48ezer látogatója volt.

A háromnyelvű honlapon eddig közel 900 letöltést regisztráltunk, a legnépszerűbb bútor 150 letöltés fölött jár.

Együttműködő partnerek:

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Bútorszövetség

Hungexpo – OtthonDesign kiállítás

 A projektben résztvevők listája:

Projektvezető–kurátor: Halasi Rita Mária (rektori megbízott, MOME)

Témavezető tanár (bútortervezés): Juhász István (DLA, egyetemi adjunktus, MOME)

Bútortervezők (MOME hallgatók): Barna Máté Attila, Bálint András, Beke Péter, Dezső Ilona, Féja Dorottya, Gárdos Fanni, Kovács Kristóf, Németh Paula, Ótott Kovács Ádám, Ördögh Rita Anna, Szabó Réka

Asztalosipari konzulensek, kivitelezők: Arden Design Kft., Árkossy Bútor Kft., Ertl Faipari Kft., Főnix-Art Kft., Futurus Műhely, Garzon Bútor Zrt., Katona Manufaktúra, Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola

Témavezető tanár (arculat, web, kiállítás): Hegyi Béla (MOME)

Arculattervezők (MOME hallgatók): Boromissza Katalin és Császár Adrienn

Fotós: Fövényi Sándor (MOME)

www.downloaddesign.hu  

A projektet jelölő kurátor: Super Channel

“A netről tölthetünk le fotót, videót, zenét … és most már bútorokat is! Fogyasztói társadalmunk átalakulóban van. A hétköznapi életünk egyre több területén jellemző, hogy a dolgok egyéni felhasználásának szokásait a megosztás, a közösségi használat váltja fel. A Download Design projekt, Magyarország első open design kezdeményezése is ezt hivatott képviselni. Mindamellett, hogy a projekt újító, előremutató és itthon egyedülálló, egy jó ügy érdekében képes együttgondolkodásra, és közös munkára sarkallni a hazai bútorszakma résztvevőinek jelentős részét. Kíváncsian várjuk a folytatást!”