Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Get Far Get Far Get Far Get Far Get Far

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Get Far

A Je Suis Belle új kisfilmje első alkalommal a Design Hét keretében megrendezett TILA kiállításon kerül bemutatásra. Benczúr Emese közreműködésével, illetve főszereplésével, és Horváth Viktor rendezésében megvalósult „Get Far” című videó a Finnagora támogatásával jöhetett létre.

Benczúr Emese nemcsak a JSB egyik legkedveltebb alkotója, de világszinten is az egyik legelismertebb magyar kortárs képzőművész. Installációit, amelyek szövegalapú, sokszor ironikus és elgondolkoztató üzeneteit hordozzák, változatos méretekben és technikákkal alkotja meg.

Emese okos alkotásai megragadó esztétikájukkal régóta a JSB kedvencei közé tartoznak, a kisfilm pedig végre megteremtette az alkalmat a kollaborációra. Korábbi munkái, illetve ezek aktualizált változatai nyújtják a videó cselekményének keretét; az egymást követő rövid jelentekben feltűnő alkotásokon jelennek meg a szavak, amelyek végül értelmes egészet alkotva üzenetté állnak össze. Emese főszereplőként végigjárja a mondatot és interakcióba lép az alkotásokkal. Az utolsó jelenetben megjelenő, a videó címét adó GET FAR felirat maga a kiállításon is szereplő munka, amelyet Benczúr Emese színes kézi ventillátorokból és tekergőző huzalokból állított össze. A kisfilmet Horváth Viktor karakteres képi világa és szórakoztató látásmódja teszi teljessé megidézve azt a könnyed szellemességet, amely a Je Suis Belle márka sajátja.

Videó

A projektben résztvevők listája:
Je Suis Belle (http://www.jesuisbelle.hu/)
Benczúr Emese (http://artportal.hu/lexikon/muveszek/benczur-emese-1512)
Horváth Viktor (http://horvathviktor.com/)

A projektet jelölő kurátor: Super Channel

“A Je Suis Belle csapat minden évben meglep minket valamivel. A multidiszciplináris megoldásokkal nem először operáló csapat, most a „Get far” videó alkalmával Benczúr Emese képzőművésszel és Horváth Viktor rendezővel dolgozott együtt. Már csak a résztvevőket ismerve is sejthető, hogy valami igazán izgalmas és erős dologról van szó.  A videó profi, lenyűgöző és nagyon hatásos!”