Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Gourmand Gourmand Gourmand Gourmand Gourmand

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Gourmand

A Gourmand zenekar a slam poetryt és a kortárs költészetet egyedülálló módon ötvözi zenével. A szövegekre komponált szerzeményekben a groove-os ütemek találkoznak a jazz harmóniavilágával és a filmzenék atmoszférájával, amelyben helyet kap a hangszeres improvizáció is. A szabad verselést hol kíséri, hol ellenpontozza, ha pedig kell, tovább fűzi a hangszeres játék.

A zenekar két slammere, vagyis „frontemberei” Horváth Kristóf Színész Bob, Pion István, akik rendszeres részvevői a magyarországi slam poetry-rendezvényeknek, de ezen felül mindketten alkotnak más-más művészeti ágakban is és társadalmi kérdésekben sem érzéketlenek.

Videó

A projektben résztvevők listája:

Horváth Kristóf (Színész Bob) – slam
Pion István – slam
Bazsinka Mihály – szaxofon  
Gyarmati Gábor – basszusgitár
Okos Gergely – dob
Weil András – billentyűk
Táborszky Bence – trombita

www.gourmandmusic.hu

www.facebook.com/GourmandBand/

A projektet jelölő kurátor: Juhász Anna

“Az idei év másik nagyhatású, irodalmat és zenét összekapcsoló, népszerű és előremutató projectje a Gourmand csapata, lemeze és sikere. Irodalom, vers slam poetry, zene – valami nagyon új, nagyon mai és nagyon népszerű. Figyelmet érdemel.

Pion Istvánt költőként nem lehet kikerülni az elmúlt években: hangja finom és erős. Első, Atlasz bírja című verseskötete 2013-ban jelent meg. A magyar slam poetry mozgalom egyik oszlopos tagja. 2006 óta publikál verseket. Ugyanígy oszlopos tag, slammer a Gourmand-ban az elsöprő energia és stenk megtestesítője, Színész Bob alias Horváth kristóf. Hihetetlen zeneiséggel rendelkezik, ezért (is) mindig nagyon jól tudunk vele együtt dolgozni. Szintén a magyar slam poetry mozgalom egyik oszlopos tagja. Országos slam poetry bajnok (2014), illetve színész. A Gourmand  sok helyen feltűnt, és sokszor irodalomhoz kötődő előadásokon. A Gourmand a slam poetryt és kortárs költészetet keveri jazz hipp hopp és funk alapokkal és eletronikával.”