Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Kéktúra pecsételődobozok Kéktúra pecsételődobozok Kéktúra pecsételődobozok Kéktúra pecsételődobozok Kéktúra pecsételődobozok

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Kéktúra pecsételődobozok

Az Országos Kékkör útvonalon 2015 őszén 368 darab vadonatúj pecsételődobozt cseréltek ki az Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai. A Kéktúra népszerűségének megfelelve most minden helyszínen új egyedi lenyomattal gazdagodhat a Kéktúra igazolófüzet. A pecsételődobozok rozsdamentes acélból készültek, amelyek ellenállóbbak a rongálással szemben, a víz pedig kifolyik belőlük. Az MTSZ logóján kívül egyedi azonosítószám és egy QR-kód is található rajtuk. A lenyomatok egyediek, de mégis egységesek, amelyek sarkára állított négyzet alakúak, felsőrészükben az adott településre, tájegységre jellemző képet tartalmaz, valamint az alatta elhelyezkedő felirat és logó minden esetben ugyanabban a sorrendben, formában jelenik meg a különböző helyszínek bélyegzőin.

Videó

A projektben résztvevők listája:

Magyar Természetjáró Szövetség

https://www.facebook.com/orszagos.kekkor/?fref=ts

A projektet jelölő kurátor: Finta Sándor

“Magyarország ikonikus túraútvonalán, az Országos Kékkörön egységes arculattal, szép grafikával újultak meg, a valamilyen helyi látványosságot, nevezetességet ábrázoló pecsétek és a hozzájuk tartozó dobozok. Ráadásul a geekek is nyugodtan bemozdulhatnak egy-egy szakaszra, mert QR-kód is található rajtuk, ami arra lesz majd jó, hogy a jövőben digitális formában is lehessen pecsételni.”