Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Lovers

A Lovers projekt fotografálását egészen személyes indittatásbúl kezdtem el még a MOME-s BA diplomaévemben , amelyet a London College of Fashion Fashion Photography mesterszaka alatt is folytattam, és végül a mestermunkámmá nőtte ki magát.

Céljaim között szerepelt a szexualitás (szexuális fluiditás/sokszínűség) természetének a vizsgálata, illetve a heteroszexuális és homoszexuális kapcsolatok, „szerelmek” hasonlóságának vizuális bemutatása – különböző fiatal párok fotografalásán keresztül. Az egész projekt kiindulópontját a Gender Studies tudományában való elmerülésem jelentette, illetve az egész anyag kulcsszavait jelentő jelenségek vizsgálata, mint szexualitás, szerelem, androgun-identitás, gender, „youth culture”, szubkultúra. A posztmodern világfelfogás az identitást (akar szexuális, akar szubkulturális identitásról beszélünk) mint egy konstruált brikollázs közeliti meg. A projektemben ezen párok a par excellence Szerelmet jelenítik meg, nemtől függetlenül, ugyanis arra próbálok rámutatni, hogy a szerelem és szexualitás nem nem (gender vagy sex) függvénye.

A párokat a saját privát terükben, saját hálószobáikban fotózom. A projekt  nem befejezett  és ezen keresztül tovább kívánom fejtegetni a szexualitás és
identitás természetének kérdéskörét.

A projektgazda: Martin Wanda

wanda-martin.com
instagram.com/wanda_martin
https://www.facebook.com/martinwanda

A projektet jelölő kurátor: Unger András

“A Budapest-London tengelyen mozgó fotós fontos személyes projektje a Lovers, ami nem csak szobájuk intim félhomályában mutat be igazi szerelmespárokat, de egyúttal le is rombolja azt az előző évezredbeli képzetet, hogy a vonzás törvényei kizárólag férfi és nő között működhetnek. Ez pedig eléggé fontos ezekben a napokban.”