Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

MENÜ 2 MENÜ 2 MENÜ 2 MENÜ 2 MENÜ 2

On 24, Jan 2016 | In | By mate

MENÜ 2

A MENÜ szakácskönyv folytatásához világgá mentünk. Fél éven át voltunk úton, hogy újraélesszük azt, amit az első kötettel is kerestünk: az étellel való kapcsolódás lehetőségét. Amíg az első rész Budapest-centrikus szereplők recept-és történetgyűjteménye, addig a MENÜ 2 egy vidéki, és külföldi kitekintés olyan magyar ismerőseink életére, akik rugalmasan mozognak a világban. A más élet lehetőségeit egy-egy vendégségben kutattuk, és minden recept, amit kézhez kaptunk ennek az esszenciáját őrzi. Ettünk vermutban főtt marhapofát Barcelonában, gombásztunk a Pilisben, vagy például Tordason megtudtuk, hogy készül egy eredeti harcsapaprikás. Ezúttal is az ételkészítés teljes tartományában mozogtunk, így az egyszerűség és a végletekig átgondolt menük jól elfértek egymás mellett. Mindkét kötet limitált példányszámban, magánkiadásban készült, így tisztán alkotói szempontok alakították.
Az első rész mintájára a könyv tartalmaz egy angol nyelvű mellékletet is, mely a teljes magyar szöveg fordítása. A MENU 2 is 1000 darab, limitált példányszámban készült, a megjelenés módját a kiadói kompromisszumoktól mentes művészeti szemlélet indokolja.

 A projektben résztvevők listája:

grafika – Laki Eszter

fotó – Glódi Balázs

szöveg – Mihály Kamilla

http://menucookbook.hu/

https://www.facebook.com/menucookbook/?fref=ts

A projektet jelölő kurátor: Juhász Anna

“Laki Eszter, Mihály Kamilla és Glódi Balázs különleges könyve, kalauza, élménye és utazásai folytatódnak.
Azt gondolom, az egyik legnagyobb hatású és legkreatívabb kötet, amiben pont azok a dolgok egyesülnek, amik ma a legnépszerűbbek: gasztronómia, fotózás, design. Mindez nagy szívvel és szuper ötlettel vezérelve. Tudtuk, hogy a második kötet is sikeres lesz, ha elkészül: vártuk és így is történt.”