Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

OFF-Biennálé Budapest OFF-Biennálé Budapest OFF-Biennálé Budapest OFF-Biennálé Budapest OFF-Biennálé Budapest

On 24, Jan 2016 | In | By mate

OFF-Biennálé Budapest

Független. Kortárs. Művészet.

Első kiadás: 2015. április 24. − május 31.

A kétévente megrendezendő OFF-Biennále előzmények nélküli kezdeményezés a magyar kulturális életben. A több száz résztvevős nemzetközi kortárs művészeti esemény szervezéséhez egy maroknyi szakember kezdett hozzá intézményi háttér nélkül, hogy megteremtsék egy független, sokszínű képzőművészeti színtér alapjait. Az első OFF 100%-ban állami támogatás nélkül, az állami kulturális infrastruktúrától függetlenül, nemzetközi és magántámogatásból, rengeteg önkéntes szakmai munkával jött létre.

Az OFF alapja az önszerveződés és a hálózatos együttműködés. Az egyes projektek önállóan, de az OFF közös ernyője alatt valósultak meg.

Videó

(password: off)

by Igor Buharov, © OFF-Biennále Budapest Archívum

A projektben résztvevők listája:

Kurátorok: Erőss Nikolett, Juhász Anna, Somogyi Hajnalka, Stepanovic Tijana, Szalai Borbála, Székely Katalin, Szoboszlai János

 Stáb (főbb munkatársak):

 Kezdeményező, a projekt vezetője: Somogyi Hajnalka

 Csoportvezetők:

Projektek: Székely Katalin

Civil platform: Erőss Nikolett

Nemzetközi kapcsolatok: Stepanovic Tijana

Kommunikáció: Rothman Gabriella

Edukáció: Böhler Nóra

Dokumentáció, archiválás: Dragon Zoltán

Lebonyolító alapítvány vezetője: Bencsik Barnabás

offbiennale.hu

https://www.facebook.com/OFF-Bienn%C3%A1le-Budapest-1589298637955941/

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella

“A OFF egy olyan nem hagyományos civil kortárs művészeti kezdeményezés, amely kétévente kerül megrendezésre. Művészek, alkotócsoportok, kurátorok, művészetszervezők, galériások és műgyűjtők kezdeményezésére és önkéntes együttműködésében valósul meg, intézményi háttere nincs. Az OFF egy olyan városi projekt, amely a szélesebb közönséghez hozza közelebb a kortárs művészetet több héten át, több tucat rendkívüli esemény formájában. Előszőr 2015 őszén valósult meg Budapesten. Olyan visszhangot, hatást, minőséget hozott létre, amelyre a kezdeményezők sem számítottak több éves előkészítő munkájuk pillanataiban. Civil, önkéntes, a művészet és kreativitás erejével ható, mai.”