Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Trash Fesztivál Trash Fesztivál Trash Fesztivál Trash Fesztivál Trash Fesztivál

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Trash Fesztivál

Az első RoHAM Trash Fesztivál 2010-ben volt, a második 2011-ben. Négy évet kellett érjen Magyarországon a trashnek ahhoz, hogy megszülessen a harmadik. Ezen volt Pajor Kristóf Copy General Színes Nyomtatás kiállítás, láncfűrészes székdarabolás Barcs Mikivel, Horváth Viktorék nemlétező noise rock zenekarának visszatérése, hangfalkiégés, több tucat meztelen ember, az ingyenes belépőért, 4 Oktáv és Madam X-otic húsz perces debreceni dada performansza és még több nyomdafestéket nem tűrő produkció. De hogy miért kell mindez egy kulturált városi befogadónak? Talán azért mert a trash léte az, ami segít be és elfogadni a körülöttünk zajló posztmodern, posztdemokratikus, posztművelt világot.

Videó

A projektben résztvevők listája:

Vida Vera, Molnár András, Korchma Zsombor, Böszörményi Edina, Mohai Fanni
Fotók: Szombat Éva

https://www.facebook.com/events/913731265382040/

A projektet jelölő kurátor: Csete Gábor “Manek”

“A Vida Vera által szervezett fesztivál nekem egy nagyon nagy élmény volt az ősszel.
Hatalmas volt látni a belpesti hipsztereket vegyülni az igazi trúpánkokkal, és divatérzéketlen, felelőtlen trash emberekkel. A fesztiválban keveredett minden letisztult érzés, vagy éppen érzés nélküliség. A társadalomra érzéketlen emberek valami ki nem mondott tisztelettel  buliztak a debreceni házaspár MADAM X-OTIC ft. 4 OKTÁV produkciójára. Akik egyébként értelmi sérültek. Tényleg nem tudtam eldönteni, hogy mit érezzek a helyszínen, meg legyek botránykozva?..ugyanmár…Szoruljon a szívem? …ugyanmár, hiszen meztelenül táncolnak a színpadon Madam x-otic mellett…
Az egész rendezvény azzal nyerte el a díjazásomat, hogy kibillentett az amúgy flexibilisnek hitt értékrendemből, teljesen összezavart, idegesített, aztán összerakott, és gyönyörködtetett. Szerintem mind kreativitásban, mind gondolkodásmódban magas. tények és részletek az eseményben.”