Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

UH Fest UH Fest UH Fest UH Fest UH Fest

On 24, Jan 2016 | In | By mate

UH Fest

Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye. 2001 óta 7 fesztivál és számos egyszeri koncert alkalmával több mint 40 ország, 450 zenészét léptettük fel.

Mind a fesztiválok, mind az egyestés koncertek esetében különös hangsúlyt fektetünk a nem konvencionális megközelítések és egyedi, nemzeti színterek bemutatására, melyeket gyakran hagynak figyelmen kívül a helyi médiumok és a nagy tömegfesztiválok szervezői. Alapelvünk, hogy a programok összeállításakor átlépjük a szorosan vett műfaji határokat; hogy eltérő stílusú és hangvételű előadókat állítsunk egymás mellé.

Sikerként könyveljük el, ha a közönség valamennyi tagjának megadhatjuk a felfedezés örömét, hogy rendezvényeinken akaratlanul is találkozik olyan zenével, ami nem feltétlenül tartozik a preferált műfajai közé, vagy egyszerűen addig a radar alatt maradt. Mélyen hiszünk abban, hogy az ilyen típusú felfedezés, a kultúrák közötti párbeszéd — legyen az akár nemzeti vagy szubkultúrák közötti — kivételes közösségteremtő erővel bír, inspiratív közeget teremt és nem utolsósorban egy újfajta öröm forrása lehet.

A projektben résztvevők listája:
Nun András, Kiss Gergő, Puskár Krisztián, Rónai András, Bertók Márton

uh.hu

facebook.com/uhfest

A projektet jelölő kurátor: Csete Gábor ‘Manek’

“Számomra a legelőremutatóbb zenei fesztivál ma Magyarországon. Hihetetlen sok munkával és eltökéltséggel tartják a koncepciót a medrében. Olyan fellépőket és látásmódot hoznak el Magyarországra, amit csak igazi cutting edge eseményeken lehet még csak megtapasztalni külföldön is. Nagyon nagy hiánypótló amit csinálnak, és nagyon jó a az egyik szlogenjük is a kicsit távol állóbbak számára: New Kind Of Joy. Van egy hét amikor a buli a felfedezésről szól, sok sok művészeti irány egyesül néha a produkciókban, amennyire tudják itthon egy-egy izgalmas helyszín is bejátszik. Idén az egész kommunikációjuk, a fellépők listája, a nappali informatív programok nálam top top szintre emelték az eseményt”