Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Urbanity Urbanity Urbanity Urbanity Urbanity

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Urbanity

A te dolgod, hogy rászólj arra, aki felteszi a villamoson az ülésre a lábát? Van helye a városban a graffitinek? Etikus leszedni az utcára kilógó gyümölcsfa termését? Szerinted? Egyértelmű? Vagy mégsem?
Mit gondol a szomszéd, akivel eddig sosem álltál szóba? Mit gondol a haverod, akiről azt hiszed, mindent tudsz? Az Urbanity megszólít, párbeszédre hív, érvelésre ösztönöz.
Információcsere a városról, készségfejlesztés, szemléletformálás – egy társasjáték, amely tíz perc alatt új felismerésekkel gazdagít, utcán, iskolában, baráti társaságban vagy akár egy bérház udvarán. A döntéseket itt te hozod!

Videó

Történet

A projektben résztvevők listája:

Böhler Nóra, Boda Judit, Gyárfás Eszter, Nosek Mimma, Ocztos István, Rékasi Ákos, Szilágyi-Nagy Anna, Tóth Eszter, Tóthné Pfaff Éva, Varga Csilla, Varga Eszter, Zajacz Judit, Zöldi Anna, Zsanda Zsolt

urbanity.hu

www.facebook.com/urbanitytarsas

A projektet jelölő kurátor: Finta Sándor

“Az Urbanity egy utcai társasjáték, amelynek alapja a város, szervezői pedig hatékonyan tudják aktivizálni a játékosokat, hogy ők is részt vegyenek a saját városi környezetük alakításában. A városfejlesztés alulról jövő kezdeményezéseinek feltérképezéséhez lehet kiváló eszköz, amely az egyéni szerepvállalásról, részvételről, és a döntéseink következményeiről szól. A kultúrAktív egyesület évek óta elkötelezetten foglalkozik az épített környezeti neveléssel, széles korosztályt megmozgatva, a legújabb dobásuk ez a projekt.”