Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Van kedvenc színem Van kedvenc színem Van kedvenc színem Van kedvenc színem Van kedvenc színem

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Van kedvenc színem

Úgy gondoljuk ez egy szabad asszociációs kísérleti üzenet, amivel fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy hogyan is befolyásolja a divat a vizuális értékeket, illetve az egyént. Az „Én” újragondolása volt a fő célunk, amiben közreműködtek velünk a divattervezők, és együtt gondolkoztunk, kérdéseket tettünk fel. Nem volt célunk a válaszadás, inkább csak a társadalom „érzékenyítése” és a vak fiatalok életére való figyelemfelkeltés. A vakok számára az érintés a leglényegesebb, amikor arról döntenek mit is vegyenek fel, így a tervezők segítségével olyan ruhákat válogattunk, amelyek az ő speciális igényeiknek is megfelelnek. Vannak kedvenc színeik! Ők is szeretnék az aktuális divatot követni, azonban a nehézség számukra, hogy nincs viszonyítási alapjuk, sem magukról, sem a külvilágról.

Hasonló kérdéseken gondolkozunk továbbra is:

Mikor vagy része a társadalomnak?

A vizuális ábrázolás a divat világában igazi kapcsolatban áll-e azzal, amit keresünk,  amikor magunkon akarunk tudni egy adott ruhadarabot?  Valóban szükségünk van rá?

Mennyire tartják fontosnak a saját énhez tartozó ruhák megválasztását?

Valójában ki a vak?

 

A projektben résztvevők listája:
Bajrami Netta,  Pham Van Quan,  Kelemen Barnabás

A projektet jelölő kurátor: Böszörményi-Nagy Gergely

” A vakoknak, a gyengénlátóknak is lehet kedvenc színe, személyes ízlése és saját vizuális kultúrája. Bajrami Netti szerelemprojektje a Vakok Állami Intézete, az YKRA, a KELE és Dori Tomcsanyi részvételével apró, de fontos lépés, hogy ennek a többség is tudatában legyen.”